12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUdrea aţâţă la turism în Bănie

Udrea aţâţă la turism în Bănie

Ideea Primăriei Craiova de a înfiinţa un centru de promovare turistică este susţinută de ministrul Elena Udrea.

În Bănie s-ar putea înfiinţa în curând un „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică“, prin care primăria să creeze infrastructura necesară pentru a creşte atractivitatea Craiovei, ca destinaţie turistică.
Municipalitatea a elaborat în 2009 un studiu în acest sens şi nu a pierdut ocazia de a-l prezenta şi ministrului turismului, Elena Udrea.
„Într-o primă etapă, alocăm zece milioane de euro pentru a dezvolta zece Centre de Informare şi Promovare Turistică, iar din toamnă vom selecta alte zece localităţi, printre care se poate număra şi Craiova, care vor primi finanţare, în cadrul acestui proiect, deosebit de important pentru turismul românesc. La Craiova, aveţi valori şi frumuseţi care pot fi exploatate pentru o bună imagine a oraşului şi o promovare turistică pe măsură“, a declarat la Craiova Elena Udrea.
Potrivit unui comunicat al primăriei, „rolul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Craiova va fi acela de a oferi atât materiale de promovare clasice (pliante, hărţi, CD-uri, DVD-uri, filme turistice etc.), cât şi informaţii utile vizitatorului despre oraş: trasee turistice în municipiu şi în zonă, servicii turistice, posibilităţi de cazare, modalităţi de petrecere a timpului liber şi informaţii despre evenimente organizate în oraş şi în regiune, rezervări de bilete de tren, avion etc.“. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, crede că frumuseţile locale le pot face cu ochiul occidentalilor: „Creăm parcuri de distracţii, cum va fi cel din Lunca Jiului. Avem al treilea parc natural din Europa, ca mărime – «Nicolae Romanescu» – şi acestea sunt numai câteva din frumuseţile cu care putem atrage turiştii din ţară şi din afară, aici, la Craiova. De ce să-şi petreacă europenii vacanţele doar la Londra, Paris, Praga, Roma şi să nu-şi cheltuiască banii la Craiova?“. Pentru dezvoltarea acestui centru, municipalitatea poate atrage un milion de euro prin Programul Operaţional Regional, Axa 5. Pentru început, CNIPT va funcţiona în incinta Casei de Cultură „Traian Demetrescu“, urmând să se mute în viitorul Complex Multifuncţional din Romaneşti.

Provocare

Potrivit comunicatului transmis ieri de autorităţi, „municipalitatea craioveană lansează cu această ocazie şi o provocare publică tuturor celor care doresc să se implice în acest proiect. Sugestiile şi propunerile motivate despre brandul municipiului Craiova, dar şi privind alte acţiuni de promovare eficientă a oraşului pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected], până la 31 martie 2009“.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII